Güneş Enerjisi Paneli Nedir? Ne İşe Yarar?

Güneş Enerjisi Paneli Nedir? Ne İşe Yarar?

Güneş Enerjisi Paneli Nedir? Ne İşe Yarar?


Güneş panelleri olarak bilinen PV paneller, güneş enerjisini yakalayarak elektriğe dönüştürmektedir.

En tipik PV panel sistemi, ulusal şebekeye bağlı olan sistemdir. Bu, geceleri, güneş panelleri çalışmadığında, şebekeden elektrik kullanabilirsiniz anlamına gelir.

Ayrıca, güneş sistemi ihtiyacınız olandan daha fazla elektrik üretirse, şebekeye geri satabilirsiniz, ve etkili bir şekilde güneş panellerinden elektrik üreterek kazanç sağlayabilirsiniz.

 

Güneş Enerjisi Paneli Nasıl Çalışır?


Güneş pilleriniz fotovoltaik etkiyle elektrik üretir, güneş ışığı düştüğü materyalin dış elektronlarını harekete geçirerek bazı malzemelerde elektrik oluşturur.Fotovoltaik hücreler monokristalin veya polikristalin malzemeden yapılabilir ve en önemlisi merkezdeki iki yarı iletken olan birkaç katmandan oluşur. Güneş panelleriniz tarafından üretilen DC elektrik daha sonra invertör yardımıyla AC elektriğe dönüştürülür.
 

Güneş Panelinde Kalite Neden Önemlidir?

 

Kaliteli bir güneş paneli yatırım yapmak birçok nedenden dolayı çok önemlidir.

Standart altı plastik kullanılırsa veya üretim işlemi düşük kaliteli makineler veya elle yapılıyorsa, delaminasyon adı verilen bir işlem meydana gelebilir.

Bu plastik ve cam ayırıcılar arasındaki bağ anlamına gelir, nem ve hava panele girerek korozyon ve kaçınılmaz hatalara sebep olur.

 

İmalatçı ve Performans Garantisi

 

Çoğu panel üreticisi sadece güç (performans) garantilerine odaklanır, çünkü genellikle bir PV panelinin ürün garantilerinden daha uzun bir süre garanti ettiği görülmektedir.

Ancak, bu güç garantilerinin çoğu, beraberindeki ürün garantileri tarafından desteklenmez.

Örnek: Bir panel beklenen güç miktarını üretmiyorsa, ancak bunun nedeni bir ürün kusurundan kaynaklanıyorsa, üretici bu sorunu güç garantisi kapsamında karşılamayı reddedebilir.

Genellikle güneş sistemlerini kendileri kurmadıkları, işletmedikleri ve bakımlarını yapmadıkları için üreticiler performans garantisi sunmakta anlaşılabilir derecede isteksizdirler.

Sistemin nasıl yüklendiğini, ne sıklıkta denetlendiğini ve temizlendiğini veya onarım yapanların nitelikleri ve eğitimleri üzerinde hiçbir kontrolleri yoksa, zaman içinde sistemin performansından sorumlu olamazlar. Bu nedenle, genellikle yalnızca üretici (veya üretici onaylı satıcı) aynı zamanda yükleyiciyse ve devam eden işlemler ve bakım (O&M) için sözleşmeliyse performans garantisi alabilirsiniz.

 

GÜNEŞ ENERJİSİ İÇİN, BİZİMLE HER ZAMAN TEMASA GEÇİN